Rothschilds, Cecil Rhodes: achtergronden Illuminati of ook dogmatische politiek

Rothschild, zionisme en bolsjewisme: Marxisme Engels, Lenin en zionistische financiers: Illuminati, vrijmetselaars, geheime bondgenootschappen en macht. 

De strijd in het Midden Oosten om olie, religie en macht is voer voor vele complottheorieën. Deze theorieën worden door tegenstanders vaak weggezet als bedacht, onzin en waanzin van gekkies. Toch zit er in de meeste complottheorie wel degelijk een kern van waarheid. Al zal deze ‘waarheid’ absoluut enigszins vertekend zijn door mensen met verschillende politieke/religieuze opvattingen, invloedrijke belanghebbenden en mensen die ‘benadeeld’  of juist bevoordeeld worden door de elite. De propaganda machine draait aan beide zijden op volle toeren. De vraag is wie er wereldwijd aan de touwtjes trekt.

Wie beheert de geldstromen, wie zijn de invloedrijke machthebbers in de wereld. Spelen ze een rol op de voorgrond (presidenten) of acteren ze op de achtergrond (bankiers, financiers, adviseurs, speculanten etc.). Bestaat er een groter plan voor de wereld of zijn het achtereenvolgende incidenten? En wat is het grotere plan, wie voert dit plan uit en waar bevinden de grote machtshebbers zich achter de coulissen van dit grote wereldse strijdtoneel?

De Illuminati

Volgens de complottheoristen (David Icke, Fritz Springmeier, Alex Jones) bestaan de Illuminati (de verlichten)  uit 13 steenrijke zionistische kernfamilies die voortdurend met elkaar in verbinding staan. Er worden verschillende samenstellingen genoemd van verschillende families. Wel worden de Rothschilds, Rockefellers en Warburgs altijd genoemd als belangrijkste families binnen de Illuminati. Ze hebben vooral een grote rol in de dubieuze bankensector (Rothschild/Warburg) en staan aan de basis van de fossiele industrie (Rockefeller). De ene complottheorist spreekt van  satanistische bloedlijnen, de ander van Beierse Illuminati bloedlijnen (Adolf Hitler en Abraham Lincoln als afstammeling van de Rothschild familie), Franse of Engelse bloedlijnen (Windsors). Andere complottheoristen spreken van reptiliaanse (agressieve aliens) bloedlijnen (David Icke). Wellicht staat het reptiliaanse symbool voor het egocentrische darwinistische (evolutionaire reptielenbrein) karakter van grootkapitalistische zelfverrijking. Bij een aantal complottheoristen zoals David Icke wordt dit symbool letterlijk genomen en zie je het terug in de vorming van ‘reptiliaanse bloedlijnen’. Symbool krijgt dan een concreet visueel tastbaar karakter. Het kan ook zijn dat het fenomeen van panspermia en de afkomst van gewelddadige buitenaardse reptielensoorten geprojecteerd wordt op de New World Order Elite. Beiden streven naar werelddominantie en zijn uit op het onderdrukken van de massa.

De Illuminati willen een nieuwe wereld orde stichten waarbij deze families zoveel mogelijk macht in handen krijgen of macht in handen houden. Soms baseren ze deze macht op religieuze gronden (zionistische/christelijke/satanistische gronden). Meestal wordt de macht uitgeoefend op de achtergrond via het internationale bankenwezen, adviseursfuncties presidenten/banken. Volgens de complottheoristen wordt de macht over en uitgedragen achter de schermen binnen verschillende geheime/occulte elitaire ordes: vrijmetselaars, Tempeliers, Prieure de Sion orde, Skull and Bones etc.

David Icke noemt de volgende families:

 1. Rothschild (Frankfurt, Bankiers, wereldwijd rijkste familie)
 2. Rockefeller (Amerika, Standard Oil/Bankiers, basis fossiele industrie)
 3. Warburg (Reichsbank, FED)
 4. Bruce (schotse koninklijke clan)
 5. Cavendish (Kennedy en the house of Cavendish, GB)
 6. Medici (grondlegger internationaal bankwezen Italië)
 7. Hannover (Koninklijk huis GB en Ierland)
 8. Habsburg (Europees vorstengeslacht, Roomse Rijk)
 9. Krupp (Duitse Dynastie, grootste staal en wapenbedrijf, ThyssenKrupp AG.)
 10. Plantagenet (Koninklijke dynastie, regeerde over Engeland en delen Frankrijk)
 11. Romanov (Russische dynastie van tsaren tot aan de Russische revolutie)
 12. Sinclair (Schotse clan, oorsprong uit Normandië)
 13. Windsor (Britse Koninghuis, George V, 1917)

Tussen deze dynastieën lopen verschillende dwarsverbanden, familiebanden (Tsaar Nicholaas II, Rusland en Keizer Willem II (Duitse Rijk) waren bijvoorbeeld neven  van George V en George V heeft zijn roots in het Duitse Rijk (huis van Sachsen-Coburg en Gotha). George V veranderde zijn naam van George V naar Windsor (Castle Windsor) in de Eerste Wereldoorlog. David Icke brengt deze koninklijke bloedlijnen in verband met de reptiliaanse bloedlijnen via een hybride DNA mix en hybride agressieve mens aliens rassen. Ook veel belangrijke presidenten stammen af van deze hybride rassen.

Fritz Springmeier behandelt de volgende families:

 1. Astor bloedlijn: John Jacob Astor, afkomstig van een joodse bloedlijn.                  Hij werkte als slager in Walldorf. In 1784 verhuisde Astor via Engeland naar New York en lid werd van de Masonic Lodge (vrijmetselaars). Astor werd meester van de Holland Lodge in New York waarin hij veel connecties op deed met de Illuminati elite. Hij werd o.a. een van de rijkste mensen in Amerika door de Opiumhandel met China en werd later een machtig gefortuneerd bankier met o.a. een belangrijk stem in de Bank of the United States. Op den duur bezaten de Astors 1/20ste deel van al het vastgoed in New York city en had invloed in de belangrijkste banken van Amerika.
 2. Bundy bloedlijn: Ted Bundy serie moordenaar. Hield zich bezig met occultisme en sektevorming. De Bundy familie bloedlijn heeft veel connecties met de Skull and Bones organisatie/broederschap . Een geheim elitair broederschap waar veel Amerikaanse ex-presidenten lid van zijn (waaronder George Bush). Veel Bundy’s hebben voormalige presidenten geadviseerd en zijn betrokken of lid van de Council of Foreign Relations en Bilderberg Conferenties. Een adviseur zit op een belangrijke positie. Harvey Bundy adviseerde G. Bush bijvoorbeeld om te gaan voor een wereldorde waarbij 1 partij vrede op aarde sticht (VS als vrede en politiemacht).
 3. Collins bloedlijn: Deze bloedlijn is meer verbonden met het het occultisme, satanisme (hekserij, ketterij, ) en heeft sterke banden met de vrijmetselaars (Grand Druid Council) en is indirect verbonden met de Illuminati als orde onder de Rothschilds. De familie is sterk vertegenwoordigd in het verzekeringswezen, olie-industrie, bancaire sector, de filmindustrie (Joan Collins) en heeft sterke banden met de FBI en CIA.
 4. Dupont bloedlijn: Afstammeling van Pierre Samuel du Pont de Nemours (Parijse horlogemaker en Hugenoot). Familie met sterke banden in de chemische industrie (vooral oorlogsindustrie, gunpowder). Vanaf 1800 een van de rijkste families in Amerika en trouwden ook veel binnen de eigen familie.
 5. Freeman bloedlijn: Gaylord Freeman, grootmeester van de Prieure de Sion orde. Een orde waarin men gelooft afstammeling te zijn van Koning David en uiteindelijk ook van Jezus.  In de Prieure de Sion orde komen veel machtige en rijke bloedlijnen samen.                                                                                                                                   De Tempeliers (ridder beweging in tijden van de kruistochten 1188) vormen de militaire tak uit deze orde.  Later vormden deze Tempeliers de eerste Europese internationale bankiers. Een van de bekendste Tempeliers is Andes Breivik. Breivik is de dader van de aanslagen in Noorwegen (2011) waarbij in totaal 77 mensen omkwamen. Hij pleegde een aanslag op vooral jonge sociale democraten die in zijn beleving te veel islamitische immigranten toe lieten en een gevaar vormde voor de joods christelijke humanistische identiteit van Europa.De Prieure de Sion orde stichtte ook de vrijmetselaars bewegingen in bijvoorbeeld Schotland. Schotse occulte bewegingen met een sterke aversie tegen de paus spelen een grote rol in de New World Order complottheorieën. De Freeman bloedlijn komt ook vooral voor in de Skull and Bones orde/broederschap en zijn belangrijke adviseurs van presidenten geweest.
 6. Kennedy bloedlijn: afstammeling uit Ierland (Brian Born/Caeneddi). In Amerika zijn J.F. en Robert Kennedy (beide vermoord) en de bekendste personages (voortgekomen uit het huwelijk van Joseph Kennedy en Rose Fritzgerald). De familie vertrok via Patrick Kennedy uit Ierland naar Amerika (Boston, 1849).                 John F. Kennedy staat bekend om zijn enorme sex-drive. Vele one nightstands en bekende vriendinnen zoals Marilyn Monroe en Zsa Zsa Gabor (banden met occultisme en seksfeesten). J.F.K. had banden met voorname maffia kopstukken (Lansky & Fishetti). De vader van J.F.K. was lid van de Pilgrim Society en had nauwe banden met de maffia. Na een mislukte whiskey smokkel via Joseph Kennedy als grootste financier van deze dranksmokkel sloegen de nauwe banden met de Maffia om in een aversie tegen de Maffia. De aversie werd overgedragen op John F. Kennedy, maar met name Robert Kennedy voerde een heftige strijd tegen de Maffia als minister van Justitie. De Kennedy’s hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de internationale diplomatieke wereld. Zo was Jack Kennedy de V.S. ambassadeur voor het verenigd Koninkrijk in de Tweede Wereldoorlog.
 7. Li bloedlijn: Chinese bloedlijn vanaf 2000 B.C. met de eerste afstammeling keizer Zhuanzu. Daarop volgde een aantal grote dynastieen zoals de Tang Dynastie (Li Schimin) met de uitvinding van geprint papier. De laatste 100 jaar spelen drie namen een grote rol: Li Ka-Shing (bestuurder Honk-Kong), Li Peng (bestuurder rode China) en Lee Kuang Yew (president Singapore). De banden met de Rockefellers, Rothschils en Li’s zijn zeer nauw. Maar ook de banden met Londen (Hong Kong en Singapore). Li Ka-Shing is een van de belangrijkste en invloedrijkste billionaire van China en CEO van de vier grootste bedrijven in Hong Kong. De bank of Asia heeft via de Li Kwok-po bloedlijn diverse partnerships met de Warburg bankiers. Li Peng (hoofd)en Li Ruihuan (propaganda) leidden beide het Chinese Politburo. Andere belangrijke Li familieleden spelen een grote rol in de buitenlandse handel (Afrika en minister handel) en het militaire regime. In samenwerking met de CIA en general Li Mi werd de opium handel verduisterd. De VK en later ook Frankrijk hadden al een geschiedenis via de opiumoorlogen met China. In China heb je een zeer invloedrijke Chinese maffia gecombineerd met verschillende orde die vergelijkbaar zijn met de vrijmetselaars: de Chinese Triades (White Lotus Society, Three United Society, Golden Triangle). De Triades zijn vooral bekend om hun gok, drugs (heroïne) en seksindustrie netwerken met o.a. de CIA, de Rotterdamse haven (dutch connection), de Corsicanen (maffia en French connection in Vietnam). Volgens de complottheoristen zouden deze netwerken nooit tot stand gekomen zijn met behulp van de Illuminati.
 8. Onassis bloedlijn: Aristoteles Socrates Onassis is de bekendste Griekse/Turkse persoon uit deze bloedlijn. Hij werd binnen 2 jaar multimiljonair door de verhuur van goedkope schepen (crisis 1929) aan de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Stichtte hij de Griekse luchtvaartmaatschappij Olympic Airways en moest hij een boete betalen omdat de FBI hem verdacht van fraude met het onterecht voeren van Amerikaanse vlaggen op schepen. In 1968 trouwde Onassis op zijn privé eiland met de ex-vrouw van J.F.K. : Jacqueline Bouvier Kennedy. Onassis schoonfamilie is nauw betrokken bij de Bilderberg conferenties. Of de Onassis familie ook betrokken is bij grote drugstransporten (Opiumhandel uit Turkije naar Argentinië dat grotendeels in handen was van de Rothschild familie) en witwasserij via banken is onduidelijk. Ook had Onassis banden met de dictatoriale Perons en met de Nazi’s (Hjalmar Schacht, president Hitler’s Reichsbank). De nazi top was bovendien op een dubbelzinnige wijze verbonden met de Illuminati. John Foster Dulles, de man die de zeer scherpe Versailles verdragen aan Duitsland oplegde, steunde aan de andere kant Hitler’s Reichsbank en de mogelijkheden om Hitler financieel te steunen. Onassis was bevriend met Winston Churchill en liet hem zien hoe de beurs in 1929 via Bernard Baruch in kon laten storten. Baruch en Onassis introduceerde Churchill in de Illuminati. Op de jacht van Onassis werden plannen gemaakt voor de oliekartels. In 1928 kwamen Illuminati elite bij elkaar en werd er via het Achnacarry verdrag de wereld verdeeld in internationale oliekartels (de Illuminati verdelen zowel de olie als drugshandel in internationale kartels). Onassis bouwde op dat moment de grootste olietankers van de wereld. Momenteel heeft Griekenland nog steeds een enorme militaire vloot. Dat heeft alles te maken met de handel in oorlogsschepen via de Onassis familie. Ook in de Tweede Wereldoorlog leverde Onassis schepen aan zowel de geallieerden als aan het Nazi regime. De Illuminati, waaronder Onassis had belang bij oorlog en een verlenging van de oorlog (verkoop olie en wapens) . Officieel mocht er niet gehandeld worden met de vijand of er moest specifiek toestemming gegeven worden via een executive order. Hans Morganthau, lid van de Illuminati gaf permissie voor deze handel. Zo konden multinationals en elitaire families veelvuldig winsten boeken aan beide zijden van de strijdende partijen en steenrijk worden aan de oorlogshandel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zonken vele schepen van andere maatschappij, behalve die van Onassis. Onassis had daarnaast veel banden met Britse hooggeplaatste generaals en was lid van de Britisch Other Club. Het centrum van de Illuminati zit dan ook in Londen samen met de Britse geheime dienst Scotland Yard (MI-6, Ian Flemming). Ook zat Onassis in het complot (met de CIA) om J.F.K. te vermoorden. J.F.K. was eerst verbonden met de Illuminati elite maar keerde zich daar later tegen omdat J.F.K. iets goeds voor de wereld wilde doen. Wellicht is er ook sprake geweest van een liefdesaffaire of jaloezie. Onassis trouwde uiteindelijk met de weduwe van J.F.K. Onassis was ook betrokken bij het huwelijk  van prins Rainier (Monaco) en Grace Kelly (die op een mysterieuze wijze overleed). De Maffia, CIA, FBI, Cubanen, Olie-industrie zouden allemaal erbij betrokken kunnen zijn.
 9. Reynolds bloedlijn: De Reynolds hebben niet een directe bloedlijn met de Illuminati, maar zijn wel sterk verbonden met de Rothschilds, Rockefellers, Duponts etc. Ze zijn een van de rijkste families van Amerika hebben hun kapitaal vergaard uit drugs (opiumhandel China – VK, Li familie Red China), Aluminium (kartel), bancaire sector en tabaksindustrie. De familie is sterk verbonden met de Pilgrim sociëteit en richtte vele belastingvrije stichtingen op om hun kapitaal te behouden of te vergroten (diverse Reynolds Foundations).
 10. Rockefeller bloedlijn: De rockefeller bloedlijn beheren zeer veel geheime fondsen en stichtingen (schattingen tussen de tweehonderd en duizenden fondsen). Nelson Rockefeller betaalde in 1970 als een van de rijkste mensen ter wereld nauwelijks inkomstenbelasting. Met deze ‘trusts’ financieren ze vele universiteiten, religieuze seminars en organisaties en de media (Time Magazine). De Rockefeller lijn houdt zich bezig met occulte zaken (in kelders onder belangrijke gebouwen en had connecties met het Nazi regime. John D. Rockefeller is de bekendste Rockefeller, met name door de oprichting van Standard Oil, waardoor de Rockefellers een heel imperium konden uitbouwen in bijna alle belangrijke economische sectoren (banken, infrastructuur, olie etc.). Politiek hebben de Rockefellers een invloedrijke rol in de Council of Foreign Relations en de Bilderberg Conferenties.
 11. Rothschild bloedlijn: Nathan Rothschild is de bekendste Rothschild die samen met zijn broers financieel de hele wereld hebben veroverd. De Rothschilds hebben met name veel investeringen in Israël gedaan (Knesset), maar claimen ook grote delen van Palestina via de Balfour verklaring en de invloed (leningen) in Turkije (val Ottomaanse Rijk, Palestina kwam vrij). De Rothschild zijn erg betrokken geweest bij de Stichting van Israël en het wereldwijde conflict tussen de Arabische landen en de westerse landen: de clash of civilizations. Londen gaf het recht om de staat Israël te stichten af aan de joden en de Rothschilds. Door de oprichting van de FED (o.m. door de Warburgs en Rothschilds) kreeg geld en macht wereldwijd een steeds belangrijke rol. Met de uitgifte van geld kon je hele staten oprichten of laten omvallen, maar ook wereldwijde crises veroorzaken. Zo kwam de macht in handen van de internationale bankiers en politieke nationale staten verloren grotendeels hun macht. De macht kwam in handen van een elitaire kleine groep ultra machtige bankiers (plutocratie). De hexagram (davidster) komt oorspronkelijk van de god Saturnus. De davidster refereert dus eigenlijk niet naar Koning David en het rijk Israel, maar de romeinse god Saturnus (god van het kwaad). Het vereren van de Davidsster heeft dus meer te maken met occultisme en het vereren van Lucifer. De Rothschilds, Schiffs (Kuhn, Loeb&Co) financierde grotendeels de zionistische bewegingen in en buiten Israel. Binnen de familie was het ook heel gebruikelijk om alleen maar met de eigen familiebanden te trouwen of met mensen van joodse afkomst. Zo bleef het familiefortuin net als in de middeleeuwen in de familie. De Rothschilds worden door veel joden, maar ook door niet joden gezien als grootste en meest invloedrijke ‘koninkrijk’ van de wereld en historisch na David en Salomon de grootste leider die het joodse volk weer letterlijk op de kaart heeft gezet en rijkdom gebracht heeft. De Rothschilds zijn nu de onbetwiste koningen van het joodse volk, zeker met de oprichting en financiering van de staat Israël. Waarbij joden nu eindelijk een joods thuis hebben (zionisme), die ze met huid en haar en ten koste van alles verdedigen. Mayer Amschel Bauer (vader Rothschilds) speelde een grote rol in de Beierse Illuminati in Frankfurt en de verspreiding van de Illuminati in heel Europa. James Rothschild in Parijs en Nathan Rothschild in Londen, Karl Rothschild in Napels, Salomon Rotchschild naar Wenen en Amschel Rothschild in Frankfurt. Tegelijkertijd werden de Rothschild betrokken en zeer machtig bij de vrijmetselaars door o.m. Lionel Baron de Rothschild  bij de Saint-Simonians orde (voorloper communisme). De Rothschild zijn betrokken geweest bij de oprichting van de CFR, Bilderberg conferenties en de Round table group. Groepen die zoveel mogelijk werken achter de schermen en niet snel op de voorgrond treden. De Rothschilds zijn ook de bankiers van de paus en  de katholieke kerk en financierden indirect de Russische Tsaren. Ook financierde ze de Bolsjewieken tijdens de Russische Revolutie (Lenin en Trotski (via Schiff). Vanaf de 18de eeuw waren met name joden werkzaam als bankier of handelaar. Ze mochten vaak vanwege de pogroms ook geen ‘eerbare’ beroepen uitoefenen. Zo kwam veel geld en macht in handen van joodse bankiers. Rente heffen werd toen ook nog gezien als iets onoorbaars. Het was zelfs lange tijd verboden in de Katholieke kerk en onder moslims is rente heffen nog steeds verboden. De Rothschilds maakten ook vooral andere ‘joden’ rijk, zoals de Rockefellers (lenen geld voor standard oil) and J.P. Morgan (Victor Rothschild). De macht van de Rothschilds breidde steeds verder uit en ging verder dan alleen economische invloed. Naast religieuze invloed hebben de Rothschild ook een groot deel van de media in handen (Reuters) en hebben connecties met en invloedrijke posities bij CNN, NBC, CBS. In de 19de eeuw zorgden de 5 Rothschild broers al voor snellere nieuwsgaring (snelle koeriersdiensten, tegenwoordige flitskapitaal) dan de concurrentie. De speculatie om de slag bij Waterloo over bonds is daar een goed voorbeeld van. De Rothschilds hebben een grote rol in de eerste en tweede wereldoorlog gespeeld. Met deze wereldoorlogen werden uiteindelijk twee grote wereldmachten gesticht: Rusland (onder controle van de Rothschilds via Schiff en Trotksi en Karl Marx) en de westerse landen (onder toezicht van de VS en de FED en dus de Rothschilds),  De Verenigde Naties (Nieuwe World order), het verkrijgen van massavernietigingswapens (kernbommen, Oppenheimer) en de controle over Palestina (door de Rothschilds). De derde wereldoorlog zal mogelijk gaan over de armageddon: de totale vernietiging van de wereld waarbij maar 1 volk en 1 godsdienst overblijft. Dat is precies de agenda van de New World Order. Het opbouwen van 1 religie, 1 regering en het decimeren van de wereldbevolking. De Armageddon zal plaats vinden in het heiligste der heiligen: Jeruzalem, de joden zijn de uitverkorenen (Rijk Rothschild) en de messiah of de anti-christ zal een slotoordeel vellen (judgement day). De Armageddon zal beginnen met een wereldwijde depressie (internationale bankencrises) en alle volken zullen gericht staan op Palestina (Israel/Jeruzalem). De Egyptische plagen zullen wereldwijd herhaald worden. Joodse financiers, Zionisme, Ayarisme, socialisme, Brits Israelisme maken onderdeel uit van het grote plan van de Nieuwe Wereld Orde. In het Oude Testament/Thora wordt de anti-Christ (Satan) en de Armageddon ook nadrukkelijk genoemd. Wie nu precies de Satan is wordt niet duidelijk. Historisch gezien komen veel mensen in aanmerking: Nebukadnezar, Julius Caesar, Nero, Napoleon, Stalin, Hitler, etc. Voor de wereldoorlogen zorgde de creatie van internationale socialisme (communisme, joodse Karl Marx) aan de ene kant voor grote conflicten met de creatie van het nationaalsocialisme aan de andere kant. Beide stromingen werden gefinancierd door de Rothschilds. Beide partijen maakten gebruik van occulte rituelen (Swastika, runen tekens SS etc.). De nazi’s hadden ook sterke banden met de metselaars loges. Hitler deed o.a. studie naar de Tibetaanse, Hindoestaanse occultisten en het gebruik van zwarte magische krachten. Hitler’s jonge jaren werden gevormd door Dietrich Eckhart. Eckhart was betrokken bij de Thule society. Een societeit die zich bezighield met occulte zaken, die geloofde in een Germaanse Messias die Duitsland na de Eerste Wereldoorlog er weer bovenop hielp. Eckhart zag in Hitler de ware Messias. Eckhart introduceerde Hitler aan Alfred Rosenberg die betrokken was bij de vrijmetselaars en Hitler wees op de protocollen van de wijze van Zion. Deze protocollen beramen een joodse samenzwering tegen de christenen en een wereldoverheersing van de joden. De protocollen vormden voor Hitler een aanleiding om de joden te deporteren of executeren. De protocollen konden goed gebruikt worden om joden overal als zondebok aan te wijzen in Rusland en Europa. Ook kon Hitler deze protocollen gebruiken om zich te verzetten tegen de joodse Bolsjewieken (communisme). Momenteel worden deze protocollen veelvuldig geciteerd in het Midden-Oosten. Hitler’s vader schijnt ironisch genoeg zelf een afstammeling te zijn van de Rothschild bloedlijn. De Bauer familie (later Rothschild) waren in Duitsland bekend geworden als alchemisten. Richard Bauer was als enige in staat geweest om op een mysterieuze occulte wijze lood om te smelten in goud. Later mondde Mayer Bauer (Rothschild) uit tot een excellente geldwisselaar (met rente), handelde in antiek, leende geld uit voor soldaten aan staten en de Amerikaanse revolutie, via Junius Morgan. Het handelshuis van Junius Morgan werd overgenomen door de beroemde J.P. Morgan & Co. De Rothschilds waren kind aan huis bij de rijkste en koninklijke families (o.a. Prince William) en was nauw betrokken bij de vrijmetselaars genootschappen. Rothschild financierde Adam Wieshaupt (1776, oprichting Beierse Illuminati) in Frankfurt en controleerde later het hele Illuminati hoofdkwartier wereldwijd. Later ging Mayer Rothschild samen wonen met de Schiff familie in de Green Shield woning. In de Green Shield periode vergaarden de Rothschild veel geld door handel en stijgende importprijzen. Mayer Rothschild stuurde daarna zijn vijf zonen naar alle belangrijke Europese hoofdsteden om zijn imperium uit te breiden. Eerst via, Prins William, Denemarken en Oostenrijk (Habsburgers), later via zijn zoons. Nathan Rothschild verdiende kapitalen in de internationale handel tussen Engeland, Frankrijk, Nederland en Spanje. Met name zijn goede en snelle contacten hielpen hem bij het vergaren van geld: prince William, vriendschap Wellington, tekort aan cash voor de financiering van de napoleontische oorlogen, tussenpersoon VOC en Verenigd Koninkrijk voor cash en goud, Oostenrijkse contactpersoon Metternich (Oostenrijkse leider) die tegen Napoleon en revoluties streed. Door al zijn contacten en snelle koeriersdiensten kon Nathan Rothschild met voorkennis handelen op de beurs en een enorme rijkdom vergaren. Vanaf 1818 tot 1848 werkten de Rothschilds (Amschel) samen met Metternich en het Habsburgerse Huis om de revoluties te bestrijden. De Rothschilds financierde (leenden geld uit) voor ‘vredes’ legers om het verzet in te perken. De Rothschilds hadden goede contacten met de Paus (Napels, Karl). In Frankrijk had James Rothschild goede contacten met de Bourbon familie en financierde hij de Spaanse revoluties. James Rothschild werd met zijn Franse bank rijker dan alle Franse banken bij elkaar, onder meer door te investeren in infrastructuur (rails). De 5 Rothschild zonen stonden allemaal in contact met elkaar via de snelste koeriersdiensten, waardoor ze voorkennis hadden en enorm rijk konden worden door beleggingen en speculaties. Via de Oostenrijkse connectie Metternich werden de Rothschilds allemaal baronnen. Vandaar ook vaak de titel: Lord of Baron Rothschild. Het systeem van schulden en mijn opkopen, investeren in infrastructuur en legers bleef lang in de familie. Ook omdat de Rothschild trouwden binnen de eigen familie. Zo bleef het kapitaal in familiehanden. In 1848 financierde James Rothschild de Franse Revolutie (terwijl die ook bevriend was met de koninklijke familie). In de periode van Napoleon Bonaparte streden de Rothschild via Engeland (minister Gladstone) en Pruissen (Bismarck) tegen de nieuwe Franse dictator. Lionel Rothschild financierde aan het Engelse huis het Suez Kanaal, de Krimoorlog, koper, diamant, goud en nitraat mijnen in Afrika (kolonialisme). Via August Belmont (proxy Rothschild) financierden de Rothschilds de Amerikaanse burgeroorlog. Via J.P. Morgan probeerden de Rothschild een Amerikaanse private bank op te richten. In 1907 organiseerde Morgan een financial panic, wat leidde tot de oprichting van een ‘centrale’ bank. De Rothschilds investeerde heel veel in de oprichting van Israël en de zionistische beweging. De Jisjoev (zionistische soldaten) werden volledig gefinancierd door Edmond Rothschild. Rothschild had ook zeer goede banden met Chaim Weizmann, de leider van de zionisten. Via de Balfour verklaring kwam uiteindelijk het nieuwe joodse thuis tot stand. Via het zionisme moet volgens Ben Goerion (belangrijkste joodse leider) een wereldorde ontstaan, met 1 politiemacht en 1 wereldregering. Alle legers kunnen afgeschaft worden en conflicten worden vanuit 1 plek opgelost. Er zal wereldvrede ontstaan. Lord Rothschild was ook betrokken bij de oprichting van de Milner’s Round Table group (1909-1913) waarin onder andere Lord Alfred Milner, Lord Balfour, Albert Lord Grey, Sir Harry Johnston en Lord Rothschild in zaten. Uiteindelijk ontstond de Council of Foreign Relations in de VS uit deze Round Table Groups (met name relatie tussen de VS en GB). De Rothschild agent J.P. Morgan zette een van de grootste banken neer op Wallstreet: Momenteel J.P. Morgan and chase. Nadat GB zich terugtrok uit de VS na de burgeroorlog stegen de financiële geldstromen naar de VS. Hierdoor kon de House of Morgan enorm winsten boeken en mega grote investeringen doen in o.a. de staalindustrie (Carnegie), de bouw en de wegenbouw (asfalt en beton). Morgan had vergelijkbaar met de Rockefellers enorme monopoliposities in verschillende sectoren. In 1907 organiseerde Morgan samen met de Rothschild een bank panic in Amerika (via de Knickerbocker Bank in New York). Hierdoor konden ze met de Warburgs in 1913 de FED oprichten en controle houden over al het geld in de VS en de wereld. In 1914 startte de Eerste Wereldoorlog waarbij Amerika zich eerst afzijdig hield. De Rothschilds wilden juist dat Amerika betrokken werd bij de oorlog vanwege de lucratieve oorlogshandel. De Lusitania (passagiers/vrachtboot) werd ingezet als lokmiddel om de Amerikanen bij de oorlog te betrekken (president Woodrow Wilson). De Lusitania werd naar GB gestuurd door vijandig gebied. Churchill stuurde de Lusitania onbeschermd terug waarna het door de Duitsers tot zinken werd gebracht. Wilson en de VS konden niet anders meer dan deelnemen aan de Eerste Wereldoorlog. Aan de andere zijde waren de Rothschilds ook betrokken bij de Duitse Banken (Reichsbank) via Max en Paul Warburg. Max Warburg was hoofd geheime politie in de WOI en de financiering van de Duitse zijde werd via de Reichsbank afgehandeld. Na de WOI brachten de Rothschild de Warburgs in contact met John Foster Dulles (diplomaat, minister buitenlandse zaken VS, mede oprichter CFR), Allen Dulles (Kuhn Loeb, Schiff, eerste directeur CIA, operation Mockingbird), Thomas Lamont (Morgan) en Colonel House om te praten over het verdrag van Versailles (1919). Toen al werd het duidelijk dat de harde maatregelen geen vredesverdrag werd, maar eerder leek op een wapenstilstand. De toetreding in de Volkenbond van de verschillende strijdende partijen mocht niet baten. In 1939 brak de Tweede Wereldoorlog uit. Daarnaast brak de Russische Revolutie uit (1917), wat leidde tot de oprichting van een communistische staat (Marx, lenin, Trotski, Stalin). De Bolsjewieken werden financieel gesteund door Schiff (Kuhn en Loeb), Max Warburg en Alfred Rothschild en J.P. Morgan. De grote depressie van 1929 veroorzaakte indirect de Tweede Wereldoorlog. In de Tweede Wereldoorlog werd Hitler financieel gesteund door de grote multinationals als I.G. Farben (Zyklon B) en Ford, Opel, Krupp (tanks) General Motors, Rockefeller (synthesische brandstof). J.P. Morgan en andere Wall Street beleggers verstrekten de leningen voor deze grote multinationals (via de Dawes Plan). Via de Rothschilds, Schiffs en Warburgs kwam Hitler in contact met de Dulles broers (CIA en minister buitenlandse zaken VS). Na de WOII kon Amerika zich beroepen op de rol van vredesstichter. De Verenigde Naties werden opgericht. Het doel van de nieuwe wereld orde lag nu binnen handbereik. De Council on Foreign Relations (1921) speelde hierin een belangrijke rol (Rockefeller). Landen konden nog wel gescheiden van elkaar invloed uitoefenen via de Hotel Majestic meetings. Maar deze meetings werden wel geregisseerd door Edmond Rothschild (Franse Rothschilds). Zo kwam er een Council on Foreign Relations in New York en een Royal Institute of International Affaires in Londen (Cathan House Study Group). Beide instituties adviseerde de nationale regeringen over internationale zaken. Ook in Parijs, Hamburg en de pacific werden vergelijkbare organisaties opgericht.
 12. Russell bloedlijn: Tempeliers, jehova getuige, Schotse immigrant. Charles T. Russell was een prominent christen uit de 19de eeuw uit de bible student movement (voorloper van de Jehova’s getuigen, Zion’s Watchtower beweging). Jehova’s geloven dat de tweede komst van Jezus nabij is en dat de wereld uit elkaar zal vallen door de Armageddon. Russel geloofde in de piramidologie: De Egyptische piramides zijn gebouwd door de Hebreeuwse bevolking in Egypte onder het gezag van God. Russel geloofde dat Palestijn exclusief aan de joden toebehoorde en dat joden zich niet tot het christendom moesten bekeren. Russel had banden met de vrijmetselaars. Russel nam een aantal symbolen van de vrijmetselaars over (gevleugelde zonneschijf, piramides etc.). Al betwisten Russel en de vrijmetselaars zijn rol bij de vrijmetselaars. Een andere Russell (William Huntington Russell) was de oprichter van de geheime Yale University society: Skull and Bones (Russell Trust Association). Russell was ook betrokken bij de oprichting en organisatie van de Republikeinse partij.
 13. Van Duyn bloedlijn: de Van Duyn (Gerrit Cornellissen) bloedlijn migreerde in 1649 van Brabant naar New York na de aankoop van Manhatten Island van de Indianen in 1626 (Nieuw-Amsterdam, later New York). De Van Duyn wordt door Fritz Springmeier geassocieerd met geboortebeperking en neo-Malthusiaanse opvattingen (planned parenthood federation of America). Ook is de Van Duyn familie (volgens Fritz Springmeier) vanaf 1968 betrokken bij de totstandkoming en samenwerking van verschillende geheime agentschappen zoals de Mossad (Israel), CIA, NSA, FBI (Amerika), MI-6 (Londen). De Nederlands-Belgische banden (ex-nazi’s en ex-industrielen) bevinden zich tegenwoordig in het gebied rondom Garderen-Putten (Bilderberg conferentie centrum). De geschiedenis van de Illuminati elite heeft zijn roots in Amsterdam via Willem van Oranje. Via Willem van Oranje en Willem III is de macht verschoven van Amsterdam naar Londen, mede door het instellen van een privaat centrale bank (Bank of England) door stadhouder Willem III, William Paterson en de Illuminati elite.

De 13  Illuminati families  die Fritz Springmeier beschrijft zijn zeer gericht op occultisme, satanisme, broederschappen, vrijmetselaars en andere geheime broederschappen. Waarschijnlijk redeneert Springmeier vanuit zijn rechts religieuze overtuiging (christian patriotic association) over geboortebeperking, complottheorieën, Satanisme, Illuminati en vrijmetselaars. Vrijmetselaars zetten zich af tegen de dogmatiek van de kerk.

Ook richt hij zich sterk op het socialisme. De Illuminati hebben vooral socialistische bewegingen opgericht (zie de bovenstaande schema’s). Tegenstanders van het kapitalisme zullen juist de monopoliepositie van multinationals benadrukken. De onderlinge relaties die Springmeier beschrijft zijn behoorlijk vaag en ook de Illuminati doelstellingen zijn moeilijk te bewijzen. Het zijn geruchten, vermoedens, stellige standpunten die worden ingenomen. Complottheorieën worden dan gebruikt om zich ergens tegen af te zetten of juist ergens mee verbonden te voelen. Dat wil niet zeggen dat het totaal onwaar is of dat het niet klopt. De beschreven families zijn zeer invloedrijk, hebben onderlinge banden, trouwen veel binnen de eigen families, hebben veel vermogen vergaard met zaken die we nu misschien niet meer kosjer vinden. Maar of de wereld nu draait om deze 13 families is onduidelijk. Op de Rockefellers en Rothschilds na had Springmeier ook voor andere invloedrijke families kunnen kiezen. Springmeier kiest bewust voor Illuminati die banden hebben met het Occultisme en de doelstellingen van de New World Order. Ook bestaan de geheime broederschappen, zijn er bewezen complotten gesmeed (Jekyll Island) en zien we feitelijk door de globalisering een meer 1 wordend wereldsysteem ontstaan. De banden tussen het joodse volk en het westen zijn heel sterk, er is een heel sterk joodse vertegenwoordiging in New York en de joodse invloed in het bankenwezen is historisch goed aantoonbaar. Alleen zijn deze complotten met wellicht satanistische illuminati doelstellingen erg moeilijk te bewijzen door het geheime karakter. In welke mate er een top-down systeem is waarbij de Illuminati elite de ultieme macht heeft is ook onduidelijk. Het kan goed zijn dat er vele kleine Illuminati afdelingen zijn met wereldwijde tal van eigen vrijmetselaar broederschappen die allemaal langs elkaar heen acteren. Hoewel de Rothschild familie extreem invloedrijk is en grote industrieën bezit en financiert, hebben mensen nog altijd het zelfbeschikkingsrecht. Wel zie je dat de verschillen tussen mensen in inkomen, werk, vrijheid groter wordt. Een kleine elite van politici, industriëlen, popsterren, acteurs, voetballers, mediagiganten bezitten de wereld en kunnen invloed uitoefenen door o.a. de machtspositie over geldcreatie en de geldhoeveelheid, sterke banden met internationale politici, vele posities op internationale plekken (Wereldbank, IMF, ECB, FED, CFR, CIA, FBI, BIS, etc.). De verschillen hierin zijn wereldwijd fors toegenomen. We zijn vanuit een feodaal systeem, via de industriële revolutie naar een kapitalistisch wereldsysteem gegaan. De koninklijke en adellijke aristocratie is getransformeerd in een bancaire en industriële elite die wel sterke banden hebben met de koninklijke families. Daarnaast zien we dat geheime sociëteiten nog steeds veel mensen en vooral jongeren aantrekken. Studenten die vaak naar de voor hun onbekende steden trekken om te studeren melden zich vaak aan bij ‘elitaire’ studentenverenigingen. Deze verenigingen kennen vergelijkbare ‘rituelen’, ontgroeningen  en er is een zeer sterke hiërarchie aanwezig: feuten, knorren, allerlei opdrachten die eerste en tweede jaars studenten moeten volbrengen om zich te bewijzen. Deze studentenverenigingen zorgen voor netwerken waarbij specifiek deze studenten later makkelijker op invloedrijke plekken komen. Het ons kent ons netwerk wordt er enorm door versterkt. Het is maar de vraag of de kleine ‘geheime’ broederschappen de elitaire invloedrijke families uberhaupt kennen, laat staan dat ze opdrachten voor deze families moeten uitvoeren. Vast staat dat deze invloedrijke elitaire families erg veel geopolitieke macht vergaren binnen een ons kent ons cultuur en dat buitenstaanders er niet makkelijk tussenkomen. De Skull and Bones geheime senior studenten sociëteit is een voorbeeld van  hoe studenten (bonesmen) later  belangrijke posities op het wereldtoneel veroveren. Invloedrijke leden waren George Bush sr. en jr., John Kerry, William Howard Taft, een aantal rechters van de hoogste raad, James Jesus Angleton (CIA) etc. Nog steeds is het zo dat familie en genetisch nageslacht op lange termijn jouw toekomst het beste kunnen voorspellen. Kom je uit een elitaire welgestelde familie dan is de kans velen malen groter dat jouw nageslacht ook een rijke elitaire familie wordt en weer kinderen verwekt die ook weer later elitaire rijke kinderen voorbrengen.

Rijke families genereren nu eenmaal meestal kinderen die ook uit rijke families komen. Dat heeft te maken met status (vroeger maar nu nog steeds was het not done om uit een andere klasse te trouwen), netwerken (hoger opgeleiden rijke families vinden elkaar in hetzelfde netwerk) en gedeelde waarden (een relatie houdt stand als je over dezelfde waarden kunt communiceren, anders ben je snel op elkaar uitgekeken.). Kortom: elitaire welgestelde families brengen elitaire welgestelde families voort (uiteraard zijn er vele individuele uitzonderingen) en de mislukte failliet gaande families trouwden met de lager aan wal geraakte klassen uit de lagere sociale klassen. Met de joden is een vergelijkbaar fenomeen gebeurd. Veel vervolgde joden (pogroms) in de lagere sociale klasse zijn bekeerd tot andere geloven, waardoor de elitaire joden met veel status en aanzien over bleven en zich konden handhaven in de welgestelde rijke elites. Momenteel zie je ook dat deze joden oververtegenwoordigd zijn in de bovenklasse. Er is sprake geweest van een soort religieuze economische selectie. Alleen de bovenklasse rijke joden konden zich met geld en macht beschermen tegen de pogroms en hun geloof behouden.

Om deze invloedrijke traditionele families/bloedlijnen bewegen een 300 tal andere rijke machthebbende families die directe of indirecte banden hebben via zakenrelaties, huwelijken of bijeenkomsten. Bekende namen die actief zijn in Amerika: Agnelli, Bush, Ford, Kuhn, Loeb, Montgomery, Morgan, Roosevelt en Schiff.

Daaromheen bewegen andere individuen of families die veel politieke macht en kapitaal hebben: Donald Rumsfeld, Dick Cheney, Clintons, Kissinger, Bill Gates, Warren Buffet. In Rusland ligt de macht meer bij 1 politieke leider (op dit moment Poetin) en de oligarchen daarom heen: Michail Chodorkovski (Yukos) pleitte juist tegen Poetin en werd meteen gearresteerd, zijn bezittingen werden afgenomen. Boris Berezovksi ondervond een vergelijkbaar lot (zit nu in ballingschap in Londen). Andere bekende pro Poetin oligarchen hebben enorm geprofiteerd van Poetins corrupte beleid van verdeel en heers. Aleksander Mamoet, Roman Abramovitsj (eigenaar Chelsea), Vladimir Potanin (bankier), Anatoli Tsjoebajs (energie staatsbedrijf) etc. Deze olichargen zijn na de val van Gorbatsjov en de instabiele periode van Jeltsin in een machtsvacuum gestapt. Ze hebben zich enorm kunnen verrijken door aan de ene kant corrupte privatisering en aan de andere kant vriendjespolitiek door nationalisering van bijvoorbeeld grote energiemaatschappijen.

De Amerikaanse machtshebbers en daarmee ook indirect de machthebbers van de wereld (Amerika als leidend land van de wereldorde) beheersen de grote organisaties en ordes zoals de FED, het Vaticaan, de Verenigde Naties, De Wereldbank, De CIA, De NASA, de NSA, Bilderberg, Skull and Bones en alle belangrijke centrale banken inclusief de Bank of International Settlements. De invloed van deze machthebbers wordt nooit op de voorgrond vertoond en speelt zich altijd af achter de coulissen.

De Illuminati werken al honderden jaren aan een wereldagenda met als doel: 1 elitaire wereldorde (De Nieuwe Wereldorde). Een al overheersende controlerende wereldregering waarin burgers steeds minder rechten hebben. De wereldbevolking drastisch moeten krimpen van 8 miljard naar 500.000 inwoners. Dat gebeurt via oorlogen, chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw, chemische toevoegingen in de voedselindustrie, genetische manipulatie (linkse complottheoristen) sterilisatie, euthanasie, geboortebeperking (rechtse complottheoristen)

De bloedlijnen van Illuminati dateren vanaf de Sumerische periode. Door onderling te trouwen wordt de bloedlijn zo zuiver mogelijk gehouden. Ze vormen de top van de vrijmetselaars (Freemasons). De leider van de vrijmetselaars is de ‘zwarte’ paus, de leider van de Jezuïeten. De ‘zwarte’ paus leidt de godsdienstige tak van de Illuminati in het Vaticaan. De ‘zwarte’ paus, de generaal-overste van de Jezuïeten stuurt de paus aan en krijgt order van de Illuminati. De Guatalmalteekse oud-bisschop Gerard Bouffard geeft aan dat het Vaticaan de spirituele heerser over de Illuminati en de nieuwe wereldorde is, aangestuurd via de Jezuïeten die het Vaticaan en de Rooms Katholieke kerk aansturen. Tot 2008 was de zwarte paus de Nederlander Peter Hans-Kolvenbach. In 2008 werd Hans-Kolvenbach opgevolgd door Adolfo Nicolas.

De Illuminati acteren zoveel mogelijk in het geheim. Illuminati (verlichten) staan ook voor de verschillende ‘geheime’ genootschappen. De oudste en bekendste is het Spaans genootschap ‘Alumbrados (de verlichten). In Frankrijk hielden deze groepen  zich bezig met het innerlijke leven en de (Arabische) mystiek, maar werd door de Katholieke  inquisitie (1527) naar de achtergrond verdreven waardoor ze in het geheim moesten opereren via geheime genootschappen. Velen werden vervolgd (vergelijkbaar met de Tempeliers en Katharen). De Jezuieten hebben in Amerika grote invloed. Met name in de FED, CFR, 24 grote universiteiten, de grote religieuze en politieke organisaties en de Amerikaanse overheid. De Vrijmetselaars worden gebruikt om de grote plannen uit te voeren (lidmaatschappen van 150 hooggeplaatste priesters in de vrijmetselaarsloges).

Adam Weishaupt (1748-1830, Duitse filosoof, geboren in Ingolstadt, vertrok later naar Beieren), stond aan de basis van de Illuminati (nam de naam Spartacus aan binnen het genootschap). Hij leidde de orde van de perfectionisten, die later de Illuminati genoemd werden (uil van minerva als symbool, ook te vinden op het dollar biljet). Adam Weishaupt brak met de Jezuïeten en vertegenwoordigde een extreem liberale visie waarbij alle religies en staten afgeschaft dienden te worden. Op 1 mei 1776 richtte hij de orde van de Perfectionisten op. In 1777 werd Weishaupt lid van de vrijmetselaars waar hij de uitgangspunten van de Illuminati probeerde in te voeren. Na zijn dood werden zijn ideeën opgepikt door de occultisten (banden met het latere nazirijk, maar ook sterke banden met rituelen en verering van de natuur). Ook werden zijn ideeën deels overgenomen door de communisten. Het genootschap bestond uit een beweging van van spionnen en dubbelspionnen die verslag uitbrachten aan geïsoleerde cellen waarvan men de bevelhebbers niet kenden. Weishaupt vertegenwoordigde ook deels het tijdperk van de verlichting (rationalisme) waarin de rede en zelf nadenken centraal stond (afkeer religie, opgepakt door het communisme). Het is vrij ironisch dat Adam Weishaupt zelf streefde naar een humane wereldorde, met sociale gelijkheid, moraliteit en filantropie, terwijl de complotdenkers precies het omgekeerde beweren over zijn beweging. Illuminati: een geheim genootschap dat streeft naar zelfverrijking, elitaire wereldmacht ten koste van de maatschappij en inkrimping van de wereldbevolking. Adam Weisthaupt werd zelfs in verband gebracht met de moord op George Washington waarbij Weisthaupt Washington verving als president (one-dollar bill is niet Washington, maar Weisthaupt, inclusief het Illuminati symbool op de dollar bill, piramide en uil). Weisthaupt werd via zijn emancipatiebeweging voor burgers ook gezien als ondergrondse grondlegger van de Franse Revolutie (afkeer van de absolute macht van de koning). Momenteel staan de Illuminati vooral bekend om de enorme invloed en macht op de wereldpolitiek vanuit een heimelijke positie op de achtergrond. Een soort schaduw macht.

Cecil Rhodes, Adam Weishaupt en de Illuminati.

Cecil Rhodes was een Britse imperialistisch ondernemer en politicus (1853-1902) in Zuidelijk Afrika en officieel de oprichter van Rhodesie (Zimbabwe en Zambia). Rhodes was een van de belangrijkste diamanthandelaren en gebruikte zijn fortuin voor de wedloop om Afrika tussen Frankrijk en de UK en andere groeperingen (boeren).  In 1808 richtte Rhodes de Beers mining company op vernoemd naar de broeders de Beer. Rhodes kon met behulp van de Rothschilds zijn fortuin uitbreiden en een invloedrijke politicus worden. Rhodes was betrokken bij de kolonisatie van veel Zuidelijke Afrikaanse landen (Botswana, Zambia, Zimbabwe etc.). Het ging voornamelijk om het uitbreiden van de macht en het opkopen van grondstoffen en andere bedrijven (verkrijgen van een monopoliepositie op grondstoffen).  In 1891 bezat De Beers 90% van de wereldwijde diamantproductie. Rhodes was ook actie in de fruitteelt (Stellenbosch, Wellington en Groot Drakenstijn). Rhodes trad toe tot de vrijmetselaars. Later keek Rhodes daar kritisch op terug: de Britse vrijmetselaars zijn alleen uit op Britse werelddominantie.

In Beieren kregen de Illuminati via geheime genootschappen en divisies steeds meer aanhangers onder vooral rijke studenten (18-30 jaar). Frankfurt werd een belangrijke vestiging voor de Illuminati. Het waren geheime genootschappen, met eigen regels, codes, rituelen en paswoorden. Met name in het Katholieke Beieren had men problemen met de liberale en anti-religieuze opvattingen van de Illuminati. De Illuminati kon via Adolphe Knigge het religieuze gedachtegoed van de vrije metselaars en Jezuïeten enigszins verbinden met de liberale opvattingen van de Illuminati. In 1777 werden alle geheime genootschappen inclusief de Illuminati door de Beierse Karl Theodor verboden. Dit verbod zorgde voor een ondergrondse beweging wat tevens leidde tot veel complottheorieën (Illuminati grondlegger Franse Revolutie, Waterloo, moord Amerikaanse presidenten, infiltratie Hollywood, Vaticaan etc.).

Sommige complottheoristen beweren dat Illuminati niet-menselijke wortelen hebben. De oorsprong van de Illuminati is buitenaards. Ruim 4000 jaar geleden landde er een groep reptielachtigen met het plan de aarde ongezien te veroveren. Deze reptielachtigen (reptilians) kunnen van gedaante verwisselen zodat ze niet herkend worden door ‘gewone’ mensen.  Deze reptilians konden generatie op generatie steeds rijker worden en meer macht verwerven. Ook waren ze niet gebonden aan 1 menselijk lichaam. Dit ras kan duizenden jaar oud worden en verwerpt een oud menselijk lichaam (omhulsel). De 300 families en 13 kernfamilies hebben allemaal banden met de Arische bloedlijnen, omdat gedaanteverwisselingen moeilijker is met een mengeling van verschillende bloedlijnen. De ware aard van reptilians worden slechts vertoond op occulte satanistische seksfeestjes bij ondergrondse steden en geheime bijeenkomsten. De Pindar (penis van de duivel) is het meest vooraanstaande lid van de Illuminati: de Rothschild familie. Hij rapporteert aan de opper reptielachtige die zich diep onder de grond begeeft, het beest. De reptielachtigen worden door de complottheoristen gezien als meest slechte wezens van het universum. Dit projecteren zij op de daden van de Illuminati zoals het veroveren van de wereldmacht (wereldorde), de handel in de fossiele industrie, de bancaire sector, chemicaliën, giftige medicijnen, farmacie, terroristische aanslagen, productie van gif en slecht voedsel, organiseren van occulte bijeenkomsten, kindermisbruik (Vaticaan), vermoorden van bekende politici, popartiesten, uitvinders en het stichten of aanwakkeren van wereldoorlogen. Volgens deze complottheoristen staat het uitroeien van de wereldbevolking van 8 miljard naar 500.000 inwoners het hoogst op de agenda. Met een bevolking van 500.000 inwoners zou de wereld beter te controleren zijn en makkelijker te besturen. Er zijn meer pseudo-onderzoekers of theorieën die een claim leggen op een verband tussen menselijke intelligentie en de tussenkomst van buitenaardse entiteiten/wezens/ufo’s. Maar de Illuminati complottheoristen leggen vooral een zeer negatief (op basis van angst en woede) verband tussen de heersende elite, slechte daden en buitenaardse invloeden.

Erich von Daniken is een bekende pseudo-wetenschapper/archeoloog die de bouw van de Egyptische piramides, beelden Paaseiland en de nazcallijnen in Peru toewees aan een intelligente buitenaardse levensvorm. Daarnaast zijn er meer waarschijnlijke of meer plausibele theorieën/hypothesis waarin het leven van buiten de aarde ontstaan is: de panspermia hypothesis. Het leven verspreidt zich over het heelal en is niet ontstaan op de aarde zelf of op 1 plek. De meeste wetenschappers (astrobiologie) vermoeden dat er meer leven is buiten de aarde.

NASA hoopt binnen 10 jaar op microniveau (cellen, organismen) buitenaards leven te vinden. Uiteraard staat deze theorie helemaal los van de Illuminati reptilians theorie van o.m. David Icke. Icke speelt meer in op angstgevoelens en het idee dat we overheerst worden door een grotere macht waar we toch niks tegen kunnen doen. De gedachtegang dat de mensheid van oorsprong een buitenaardse afkomst heeft is niet zo gek. Het lijkt erop dat de Illuminati complottheoristen het vooral gebruiken om mensen bang te maken met buitenaardse wezens of satanistische rituelen of om aandacht te trekken. Dat wil niet zeggen dat er wereldwijd wel degelijk Illuminati bijeenkomsten zijn. Waar de elite in het geheim belangrijke wereldse zaken bespreken. Ook zijn er ‘geheime’ bijeenkomsten waar satanistische rituelen worden uitgevoerd.

In Amerika spreken de belangrijkste Illuminati elkaar op de Bohemian Grove conferenties (California) in Amerika. In Europa spreken ze af op de Bilderberg Conferenties. De eerste Bilderberg Conferentie werd door prins Bernard en D. Rockefeller georganiseerd op 29 mei 1954 in Oosterbeek, Nederland in teken van de verslechterde relatie tussen Amerika en Europa. In het geheim werden de internationale ideeën over toekomstige wereldplannen besproken door de Amerikaanse en Europese koningshuizen, politici, bedrijfsleven, wetenschap en financiële wereld. De leden van de Bilderberg Conferentie kunnen alleen uitgenodigd worden op persoonlijke titel en kennen een zeer geheimzinnig karakter.

Alex Jones: Infowars – libertijn/paleoconservatief

Alex Jones is een onderzoeksjournalist/documentaire maker en presentator van Infowars. Jones behandelt vele complottheorieën die meestal gaan over de inperking van de individuele vrijheid. Alex Jones is een voorstander of voorvechter van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring uit 1776. De Staat en de corporatocratie vormen de grootste bedreiging voor de individuele vrijheid van de Amerikaan.

Alex Jones bespreekt complotten die gaan over de elite die op de achtergrond een niuewe wereld orde opzetten. Het complot wordt gevormd door de neoconservatieve partijen (Neocons, PNAC), de bankensector, zionisten, geopolitici. De Staat vormt met de media en de financiele sector (Wallstreet) de basis voor deze Nieuwe Wereldorde. Met aanslagen zoals 9/11 plegen ze terreur op het eigen land (false flags) om de War on Terror mogelijk te maken. Hierdoor kunnen de Neocons met het machtigste leger van de wereld elke staat binnenvallen die nog niet valt onder de Rothschild bankiersinvloed. Alex Jones streeft naar een Libertijnse politieke agenda waarin de rol van de Staat zoveel mogelijk beperkt wordt. De Staat werkt nl. voor de neocons en de corporatocratie. Ze plegen misdaden tegen de gewone Amerikaan. 9/11 is duidelijk een inside job, het Bush regime is vergelijkbaar met het Nazi-regime en klimaatverandering is een hoax om extra belasting te heffen op de gewone burger. De media zijn het klankbord van de corporatocratie en is volstrekt afhankelijk van het grootkapitaal.

Hoewel Alex Jones een strikt libertijnse agenda volgt bespreekt hij wel degelijk punten die in de massamedia volstrekt taboe zijn. Alex Jones kent veel medestanders maar ook tegenstanders die alles meteen wegzetten als complottheorie: dus niet waar. Het nadeel van het uitvoeren van eenduidige libertijnse agenda is dat je alles naar een complottheorie redeneert, wat niet altijd zo hoeft te zijn. Daarmee kun je je geloofwaardigheid verliezen.