Over mij

Ik ben Niels Bosman, geboren op 27 oktober 1980. Afgestudeerd economisch geograaf. Momenteel schrijf ik het liefst over de houdbaarheid van wereldsystemen. Is onze maatschappij nog houdbaar voor de toekomstige generaties of moeten wij drastische maatregelen nemen om niet ten onder te gaan aan ons eigen systeem? Op WordPress geef ik een beschouwing over het geopolitieke, culturele economische en energetische systeem waarin wij ons  bevinden en hoe het is ontstaan.  Kunnen wij met een gerust hart het westerse kapitalistische systeem doorgeven (uitgevonden in Nederland), of moeten we op basis van onze geschiedenis onze veranderende levensstijl en paradigma’s aanpassen. Het is aan u en mij om daar iets van te vinden. Ik ga alleen lastige onderwerpen over ‘vermeende’ complottheorieën niet uit de weg. Ik stel wel kritische vragen over hoe geopolitieke belangen zijn ontstaan en hoe deze belangen invloed hebben op het wereldtoneel. Dat betekent niet dat alle complotten volstrekt de waarheid zijn. Het betekent ook niet dat we alle complotten maar moeten negeren, omdat het niet binnen ons wereldbeeld past. Je moet complotten juist kritisch benaderen door het stellen van de juiste vragen: wat is fractioneel bankieren, wie heeft er belang bij fractioneel bankieren, kon op 9/11 de WTC gebouwen op deze manier met vrije val naar beneden storten of zijn ze opgeblazen? Was Oswald de enige dader of überhaupt de dader op de J.F.K. moord? Wie zijn de belanghebbenden, wat is het forensisch bewijs, wie deed de lijkschouwing. Het is een fractie van de vele vragen die de massamedia bewust niet stellen.

Ik schrijf vanuit een holistisch historisch perspectief. Daarbij zal ik ongetwijfeld veel punten niet behandelen. Het is aan u om dat aan te vullen.

Niels Bosman groter formaatniels 2015

Advertenties

7 gedachten over “Over mij”

 1. In een woord geweldig. Koppel dit aan de eerste parlementaire discussie in het Britse parlement sinds 170 jaar over de legitimiteit en het recht van geldcreatie uit het niets: http://www.sdnl.nl/motie-merkies.htm en de TROS-Radar uitzendingen over “De Schuldvraag” op http://www.radartv.nl/sites/radarextra/ en de laatste op http://www.uitzendinggemist.net/programmas/461-Radar.html . Ik houd mij al sinds 1981 (http://www.sdnl.nl/money.htm) bezig met de geldpolitiek: zie http://www.sdnl.nl/brockhus-kandidaat-pab.htm.
  Mijn motie: De motie van Arnold Merkies van de SP-fractie n.a.v. het gesprek met de redacteur van de Sociale Databank Nederland

  Vrijdag 21 mei 2015

  De Kamer, gehoord de beraadslaging vraagt de regering alle volksvertegenwoordigers der Staten-Generaal en hoge ambtenaren te verplichten het debat in het Britse Lagerhuis van november 2014 te bekijken en beluisteren en daarna een inhoudelijk debat daarover te voeren m.b.t. de situatie in Nederland en in de Europese Unie.

  Like

 2. Ik wilde even kort iets zeggen over je MH17 artikel. Ik waardeer dat het een uitgebreid artikel is welke geopolitieke context toont. Toch zitten er een aantal slordigheden is. Zoals dat je het hebt over satellietbeelden van VS RU en Oek. Volgens mij gaat het in dit geval louter om de VS en hebben we het in het geval van de andere 2 landen over radarbeelden of data beter gezegd. Ik zou het nog wel eens willen lezen om er kritisch naar te kijken, maar ik kon onder het desbetreffende artikel niet reageren helaas…
  Succes verder met je site!

  Like

 3. Inderdaad heel veel tekst, de mens heeft de tijd hier niet voor. Jammer, maar te wijten aan de industriële mentaliteit? Leven om te werken, in plaats van werken om te leven.
  Het gebeurt ook allemaal boven ons hoofd, het gevoel van machteloosheid.
  Wat als men écht actief kon deelnemen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s